11-12-2014, 02:56
Jeśli chodzi o autobusy, to generalnie przydało by sie mieć finalnie oprócz krótkich i przegubowych autobusów miejskich również tak jak piszesz, dwa rodzaje autobusów dalekobieżnych - jeden w wersji lux a jeden taki bardziej lokalny.
Ponadto będą też uniwersalne (poczta, kosztowności lub pasażerowie) busy - mało pojemne ale szybkie.
Takie busy mogą być przydatne m.in. aby podtrzymać ranking stacji przez czekanie na pełny załadunek (jak to busy) przy jednoczesnym uniknięciu długotrwałego blokowania przystanku (istotne zwłaszcza przy włączonym cargodist)
Właśnie przerobiłem Nyskę, a właściwie ją narysowałem od nowa, bo mi się proporcje nie zgadzały,
na gorze 3 nowe, na dole 2 stare:
[Obrazek: nysaoldnew.png]
Przy okazji ogłaszam przetarg na narysowanie Mercedesa T1 oraz Sprinter.
Ponadto będą też uniwersalne (poczta, kosztowności lub pasażerowie) busy - mało pojemne ale szybkie.
Takie busy mogą być przydatne m.in. aby podtrzymać ranking stacji przez czekanie na pełny załadunek (jak to busy) przy jednoczesnym uniknięciu długotrwałego blokowania przystanku (istotne zwłaszcza przy włączonym cargodist)
Właśnie przerobiłem Nyskę, a właściwie ją narysowałem od nowa, bo mi się proporcje nie zgadzały,
na gorze 3 nowe, na dole 2 stare:
[Obrazek: nysaoldnew.png]
Przy okazji ogłaszam przetarg na narysowanie Mercedesa T1 oraz Sprinter.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)