(11-12-2014, 20:00)Sojita napisał(a): Ta nowa Nysa to to co chciałem narysować od początku ale zawsze mi coś nie pasowało więc pozostałem przy dziwnie długiej wersji...Znalazłem zdjęcie modelu 1:43 z odpowiedniej perspektywy i dzieki temu to narysowałem jako tako.
(11-12-2014, 20:00)Sojita napisał(a): A przy okazji Nys, żuków i innych Lublinów zastanawiam się czy nie byłoby mądrze dać im możliwość rozwożenia również towarów/żywności w podobnych celach w których Nysa może wozić pasażerów. Bo przecież ile widziało się Żuków z paką/skrzynią wiozących np. warzywa na targ lub Lublina z chłodnią zaopatrującego lokalny sklep.Właśnie to robię:
[Obrazek: ZukA03.png]
bo dokładnie takie same miałem przemyślenia - aby zrobić dostawczaki do przesyłek ekspresowych (towary, MNSP itp, żywność)
do dystrybucji tych dóbr - o małej pojemności ale w miarę szybkie.
Takie dostawczaki to (oprócz drobnicy ekspresowej także poczta i kosztowności)
to byłby Żuk, Lublin i Pasagon, a wcześniej Ursus A, Fiat 621L i Lublin 51,
natomiast Nysa, Mercedes T1 i Sprinter (a wcześniej steinkellerka, Ford-TT, Fiat 621R i Opel Blitz 1.5) byłyby jeszcze szybsze, ale transportowały by mniejsze ilości poczty i kosztowności, a ponadto, jako opcję, pasażerów.
Przydałby się tez animowany rysunek konia, najlepiej w 3 trybach pracy (stęp/kłus/galop).
Pojazdy konne z eGRVTS są irytujące, bo nie wjeżdżają do zatoczek.
Furmanki i dorożki można by zrobić sztywne, a tylko dłuższe wielokonne pojazdy zrobić "przegubowe".
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)