07-01-2015, 17:41
Węglarki 3W/L były produkowane (przebudowywane z wycofanych chłodni) w krótkich seriach do 2000r. Mogę przedłużyć ich dostępność do np. 2003r., ale potem to już raczej wskazane jest używanie Falns-ów lub innych wagonów specjalistycznych, które rozwijają 120km/h. Epoka dwuosiowych węglarek powinna się kończyć podobnie jak epoka parowozów. 
Lekqss jest moim zdaniem zbyt specjalistycznym wagonem, żeby go tak potraktować. Ewentualnie mogę rozważyć jakiś dodatkowy parametr w secie, który wymusi wożenie towarów w Lekqss i Uacs (domyślnie wyłączony). Niech się wypowiedzą jeszcze inni.
Błąd z EN postaram się zdebugować i ewentualnie poprawić, ale obawiam się, że to może być 'niedomaganie' OTTD, który nie jest w stanie zreplace'ować tak skomplikowany pojazd z tyloma aktywnymi opcjami przebudowy...

Lekqss jest moim zdaniem zbyt specjalistycznym wagonem, żeby go tak potraktować. Ewentualnie mogę rozważyć jakiś dodatkowy parametr w secie, który wymusi wożenie towarów w Lekqss i Uacs (domyślnie wyłączony). Niech się wypowiedzą jeszcze inni.
Błąd z EN postaram się zdebugować i ewentualnie poprawić, ale obawiam się, że to może być 'niedomaganie' OTTD, który nie jest w stanie zreplace'ować tak skomplikowany pojazd z tyloma aktywnymi opcjami przebudowy...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)