Czy ja wiem? Może w polskiej wersji faktycznie dziwnie to wygląda, ale oryginalna nazwa tego towaru to Goods - jakby nie patrzeć samochody czy materiały budowlane są dobrami (wg wikipedii dobra to w ekonomii wszystkie środki, które mogą być wykorzystane, bezpośrednio lub pośrednio, do zaspokojenia potrzeb ludzkich), i ich wwożenie do dużych miast ma taki sam sens jak desek z tartaku czy surowców powstałych w rafinerii
Upierając się na realizm, wystarczy do fabryki przywozić samą stal (przebranżowienie z produkcji konserw na samochody
) i już mamy odpowiedź na pytanie dlaczego powstają w ten sposób auta.
Jeśli ktoś nie chce czegoś takiego, może sobie nie włączać tego w parametrach - wtedy set będzie działał tak jak do tej pory
Inna sprawa, to zasadność tylu rodzajów wagonów i możliwości wyboru między różnymi wagonami do przewozu jednego ładunku - jeśli ktoś nie chce się bawić w jakieś ładnie wyglądające składy, zawsze będzie korzystał z tego typu wagonów, które zabierają najwięcej ładunku w danym zakresie prędkości. Zastanawiałem się, czy nie dałoby się tego jakoś urozmaicić? I ułatwić sprawdzanie który rodzaj wagonów zabierze najwięcej towaru (przez różną ich długość za każdym razem buduję pociąg z każdego dostępnego typu, przebudowuję i dopiero wtedy patrzę na ładowność)?
Upierając się na realizm, wystarczy do fabryki przywozić samą stal (przebranżowienie z produkcji konserw na samochody
) i już mamy odpowiedź na pytanie dlaczego powstają w ten sposób auta.Jeśli ktoś nie chce czegoś takiego, może sobie nie włączać tego w parametrach - wtedy set będzie działał tak jak do tej pory

Inna sprawa, to zasadność tylu rodzajów wagonów i możliwości wyboru między różnymi wagonami do przewozu jednego ładunku - jeśli ktoś nie chce się bawić w jakieś ładnie wyglądające składy, zawsze będzie korzystał z tego typu wagonów, które zabierają najwięcej ładunku w danym zakresie prędkości. Zastanawiałem się, czy nie dałoby się tego jakoś urozmaicić? I ułatwić sprawdzanie który rodzaj wagonów zabierze najwięcej towaru (przez różną ich długość za każdym razem buduję pociąg z każdego dostępnego typu, przebudowuję i dopiero wtedy patrzę na ładowność)?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)