23-01-2015, 13:47
Wszystkie Volvo mają błąd, będzie poprawione.
Patent z refitem używał pasażerów i zerowej ładowności, ale stwierdziłem, że generuje to pewne problemy i niedogodności.
Obecnie używam specjalnego typu ładunku GEAR, zwykłe ciężarówki uniwersalne nie wyjadą z warsztatów jeśli się im nie dokupi odpowiedniego nadwozia.
Ciężarówkom z naczepami musiałem dać niezerowy ładunek bo wyskakiwały jakieś ostrzeżenia.
Można je zrefitować do GEAR, wtedy będą jeździć bez naczepy nic nie wożąc.
Niestety dodatkowy ładunek GEAR może powodować konflikty z setami przemysłowymi.
Używa on slotu nieużywanego przez FIRS, ale już ten sam slot używa ECS (inny slot jest wolny).
Teoretycznie można by sprawdzać jakie są załadowane dodatki i zmieniać ten slot, ale jak w przyszłości
będzie nowa wersja z zajętymi wszystkimi 32 slotami to i tak pozamiatane.
Będę jeszcze z problemem walczyć na inny sposób.
Może da się cargo subtype dać specyficzny dla danego towaru?
Patent z refitem używał pasażerów i zerowej ładowności, ale stwierdziłem, że generuje to pewne problemy i niedogodności.
Obecnie używam specjalnego typu ładunku GEAR, zwykłe ciężarówki uniwersalne nie wyjadą z warsztatów jeśli się im nie dokupi odpowiedniego nadwozia.
Ciężarówkom z naczepami musiałem dać niezerowy ładunek bo wyskakiwały jakieś ostrzeżenia.
Można je zrefitować do GEAR, wtedy będą jeździć bez naczepy nic nie wożąc.
Niestety dodatkowy ładunek GEAR może powodować konflikty z setami przemysłowymi.
Używa on slotu nieużywanego przez FIRS, ale już ten sam slot używa ECS (inny slot jest wolny).
Teoretycznie można by sprawdzać jakie są załadowane dodatki i zmieniać ten slot, ale jak w przyszłości
będzie nowa wersja z zajętymi wszystkimi 32 slotami to i tak pozamiatane.
Będę jeszcze z problemem walczyć na inny sposób.
Może da się cargo subtype dać specyficzny dla danego towaru?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)