27-01-2015, 14:36
(27-01-2015, 13:40)TadeuszD napisał(a): 'Bonus' z restauracyjnego musiałby być wyraźnie niższy niż wynikający z przebudowy 2->1kl.Nie nie, raczej promocje powinny się łączyć

Obecność restauracyjnego podnosi komfort wszystkich wagonów dalekobieżnych, więc zarówno 2ga jak i 1sza klasa a także sypialny miałyby większy komfort niż mają standardowo.
Myślę, że zwiększenie np. o 40% jest sensowne, więc zamiast
185, 522 i 1480 (chyba takie są przeliczniki teraz?) byłoby
259, 730 i 2072.
Jako że taki restauracyjny sam by nic nie przewoził a jeszcze trochę kosztował, opłacało by się go dawać do długich dalekobieżnych pociągów.
Na mapie Polski 2048x2048 to by się przydało, bo trochę siadają wpływy z Krakowa do Gdańska (plus jeszcze rozwożenie cargodistem po innych miastach).
(27-01-2015, 13:40)TadeuszD napisał(a): Inna sprawa, że prawie nikt nie bawi się w tuningowanie składów przez przebudowę 1<->2 klasy. Przynajmniej na serwerach. Sypialne widziałem chyba tylko raz.Wynika to stąd, że jest na ogół tak duża ilość pasażerów, że nawet 2kl nie wyrabiają, o sypialnych nie wspominając. Dlatego właśnie taki restauracyjny to dobry pomysł moim zdaniem.
Jak kiedyś uruchomię daylenght patch to bardzo możliwe że otworzy się sensowność tuningowania klas wagonów.
Jeśli chodzi o wagony bagażowe, to wybór modeli jest trafny, ale prędkości trochę przesadzone (nie wiem jak Lilpop, ale 209C miały 120 km/h), i mimo małej ładowności mogą być dużą konkurencją w stosunku do kontenerowców.
Proponuję dać 140 km/h (powiedzmy że zamiast je złomować zmodernizowali wózki), przynajmniej będzie zajęcie dla Traxxa.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)