Dyskusja dotyczaca wprowadzenia przerwy nocnej
(31-01-2015, 14:52)showman napisał(a): Panowie dyskusja na temat nocnej pauzy jest w innym watku i jesli chcecie ja kontynuowac prosze sie tam przeniesc.

Otóż dyskusja nie toczy się w innym wątku, bo zamknęliście temat.

Pozwolę sobie napisać kilka słów, bo już się naprodukowałem i więcej już nie będę zabierał głosu w tej sprawie. W razie czego powinniście mieć możliwość przeniesienia konkretnych postów i scalenie ich z innym tematem.

(31-01-2015, 14:27)Rysh napisał(a): Nie zapominaj ze sa osoby ktore graja tylko nocy lub z innej strefy czasowej. Lepszym pomyslem byloby odpalic dodatkowy serwer z pauza nocna, chociaz watpie zeby zdobyl popularnosc. Do tego trzeba kolejne osoby do opieki.

Racja, są takie osoby, ale jest ich mało i psują grę większości. Miałem okazję grać w przerwie świątecznej prawie codziennie (na serwerze z Mapą Polski) i nie było dnia, żeby ktoś się nie zdziwił albo zdenerwował, że w nocy jego firma zniknęła. Wchodziłem czasem o 4-5 nad ranem, żeby zobaczyć co się dzieje i co? - Chyba tylko raz trafiłem na gościa, który w tym czasie grał - prawie zawsze był jakiś 1 gracz, który miał włączoną grę i był AFK, gra leciała bez sensu. A dodam, że to był okres, kiedy serwer był naprawdę oblegany (non-stop brakowało slotów, trzeba było po kilka osób na firmę grać) i mimo to w nocy siedziały pojedyncze osoby, o ile w ogóle. Gdzie byli ci ważni ludzie zza granicy?

Wiadomo - nie dogodzi się wszystkim i jak długo nie będzie pauzy, tak długo będą narzekania, że nie opłaca się grać na waszych serwerach, bo następnego dnia (w połowie rozgrywki) większość firm znika.

I głupim pomysłem byłoby stworzenie osobnego serwera z pauzą - lepiej byłoby stworzyć osobny serwer dla graczy z innych stref czasowych. A jeśli będą marudzić, że jeden chce mapę Polski, drugi standard a jeszcze inny FIRS, to niech pójdą sobie grać na singlu. Naprawdę nie rozumiem czemu upieracie się przy tych nocnych markach, skoro są zdecydowaną mniejszością.

Miałem się już nie wypowiadać na ten temat, ale widać cały czas problem istnieje, a wy się upieracie przy swoim. Ale jak domniemam, zdecydowaliście już definitywnie, że pauzy nie będzie i nikt nie ma nic do powiedzenia w tym temacie.

Wiadomości w tym wątku
RE: Refleksje po miesiącu grania na serwerach OpenTTD Polska.... - przez pAter - 31-01-2015, 15:11

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord