04-02-2015, 02:41
Czytając sobie "OTTD nie uwzględnia rozwoju telefonii i internetu dlatego w roku 2000+ miasta wciąż generują mnóstwo poczty" pomyślałem, no tak, ale to mało realne, kto dziś ostatnio widział pociąg typowo pocztowy?
Ba! Choćby czynny wagon pocztowy. Nie ma bo właśnie - telefony i internet.
Dlatego wpadłem na pomysł że można urealnić tą sprawę robiąc w secie budynków aby nowsze budynki (już od komuny bo telefony) generowały coraz mniej poczty, tak aby pocztę miasta w roku 2000+ obsłużyć zaledwie paroma furgonetkami/jednym wagonem pocztowym - bo może to już nie listy ale internet przyniósł np. takie allegro - ktoś te przesyłki musi wozić. Więc znikome ilości generowanej poczty przez nowsze budynki symulowałyby właśnie takie przesyłki, czy wyciągi bankowe, rachunki... Ale by to przewieźć nie potrzebny by już był cały pociąg i 30 tirów.
Moim zdaniem zwiększyłoby to realizm oraz stanowiło ciekawe wyzwanie.
Czekam na opinie odnośnie tego pomysłu - nowy set budynków dopiero powstaje więc można to zrealizować.
Ba! Choćby czynny wagon pocztowy. Nie ma bo właśnie - telefony i internet.
Dlatego wpadłem na pomysł że można urealnić tą sprawę robiąc w secie budynków aby nowsze budynki (już od komuny bo telefony) generowały coraz mniej poczty, tak aby pocztę miasta w roku 2000+ obsłużyć zaledwie paroma furgonetkami/jednym wagonem pocztowym - bo może to już nie listy ale internet przyniósł np. takie allegro - ktoś te przesyłki musi wozić. Więc znikome ilości generowanej poczty przez nowsze budynki symulowałyby właśnie takie przesyłki, czy wyciągi bankowe, rachunki... Ale by to przewieźć nie potrzebny by już był cały pociąg i 30 tirów.
Moim zdaniem zwiększyłoby to realizm oraz stanowiło ciekawe wyzwanie.
Czekam na opinie odnośnie tego pomysłu - nowy set budynków dopiero powstaje więc można to zrealizować.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)