06-02-2015, 14:37
(06-02-2015, 11:15)TadeuszD napisał(a): [quote='McZapkie' pid='16834' dateline='1423176451']
[b]
Mi osobiście spodobał się pomysł z budynkiem Poczty Polskiej, który generowałby pocztę po otrzymaniu poczty (albo również towarów?). Tyle, że podobne budynki są już w ECS i TTRS, więc nie wiem, czy warto je powielać.
Cytat:Nieusuwalne budynki to owszem, może być starówka,
pod jednym warunkiem - że nie może być budowana w trakcie gry (jedynie w edytorze/podczas generacji).
Byłoby irytujące, gdyby w połowie budowy na wyczyszczonym z trudem placu, nagle wskoczyła szkoła bez opcji usunięcia.
Starówka, przynajmniej w mojej wersji, buduje się wyłącznie podczas generowania mapy i jest nietykalna. Wszystkie inne budynki w założeniach można zburzyć, oczywiście odpowiednio wysokim kosztem.
Blokada podkopywania budynków w poprzednim secie też mnie irytowała, więc w nowym staram się ograniczyć tą uciążliwość do minimum.
Co do poczty. Owszem w którymś secie jest budynek poczty ale tylko jeden budynek o różnych kolorach. Więc fajnie by było jakiś "nasz" budynek poczty zobaczyć. No i tą sortownię poczty haha

Co do budynków specjalnych (szkoły, straże, szpitale itp) to fajnie też by było je zobaczyć. Również w którymś secie jest ale szczerze powiedziawszy to komisariat jest chyba tylko i wyłącznie w GRF'ie z japońskimi budynkami.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)