W sprawie kolei wysokich prędkości, które w PKP Set będą reprezentować składy ED250 i Pesa "Dart", zgadzam się, co do potrzeby podniesienia ceny zakupu składów oraz ich kosztów utrzymania. Jestem przeciw podniesieniu poziomu awaryjności, gdyż w dalekiej trasie pociąg będzie zatrzymywał się w polu. Budowanie ZNTK co kilka pól jest bez sensu, a pewnie byłoby konieczne przy takim ustawieniu. Poza tym, podobnie, jak w rzeczywistości, składy te powinny być przeznaczone do obsługi tras dalekobieżnych, a co za tym idzie, dobrze, gdyby istniało ustawienie dotyczące zysków (które już działa w wypadku niektórych wagonów i składów PKP Set–u). Chodzi mi o zasadę wagonów InterCity – im dalsza trasa, tym wyższy zysk z przewozu pasażerów. Tak samo powinno być w składach "Dart" i ED250.
Sam zysk też powinien być wyższy niż w klasycznych składach InterCity (lokomotywa+wagony), w końcu to klasa wyższa – Express InterCity Premium.
Mam pytanie w innym temacie, czy PKP Set 2.0.11 jest już gotowy do publikacji na serwerach OpenTTD Polska?
Sam zysk też powinien być wyższy niż w klasycznych składach InterCity (lokomotywa+wagony), w końcu to klasa wyższa – Express InterCity Premium.
Mam pytanie w innym temacie, czy PKP Set 2.0.11 jest już gotowy do publikacji na serwerach OpenTTD Polska?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)