09-02-2015, 20:57
TadeuszD napisał(a):Wyjaśnię po raz kolejny. Wink Polskie, niemieckie - to nie ma większego znaczenia. Bipy były przecież z Goerlitz a są w PKP Secie. Tu chodzi o to, że tabor KM jest taborem niezależnego operatora - unikalnym i całkowicie odrębnym od reszty, z własną logiką, itp. Z technicznego punktu widzenia powinien być więc odrębnym setem, dogrywanym jako rozszerzenie obecnego setu.Ja przeczytałem ten wątek, więc wiem o tym stanowisku, aczkolwiek uważam, że pierwsze wagony piętrowe polskiej produkcji to na tyle duże nowum, że można przedyskutować tę kwestię.
Cytat:Jeśli zaktualizowałeś PKP set na istniejącym save'ie to efekt będzie nieprzewidywalny. Kolejne wersje z reguły nie są ze sobą kompatybilne.
Przyznam, że bawiłem się w żonglowanie GRFami (piękny surrealizm wychodzi w przypadku PKP Setu), aczkolwiek problem wystąpił na nowym save'ie.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)