11-02-2015, 01:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2015, 01:56 przez KJ(KeyJey)[PL].)
Mały fail wyszedł od 1920 roku przez ok. 30 lat gry jest brak bardziej pojemnych wagonów przemysłowych. Przy większych magistralach tworzy się niebotyczna nadwyżka na stacji załadunkowej + transfer. Rozwijanie w tym momencie większej magistrali traci sens przy łączonej np. drewno i węgiel bo nawet przy wielu klonach składów nie daję pożądanego rezultatu (czyli odbiór + wzrost raitingu stacji)
Przy magistrali monolitycznej też podobny schemat ma miejsce co mnie zaskoczyło (przebudowałem trasę łączoną z węglem i drewnem oddzielając jedno od drugiego torami 2x2)
Podsumowując moim zdaniem jest za niska ładowność wagonów przemysłowych czy nie dało by się jej jakoś zwiększyć?
Przy magistrali monolitycznej też podobny schemat ma miejsce co mnie zaskoczyło (przebudowałem trasę łączoną z węglem i drewnem oddzielając jedno od drugiego torami 2x2)
Podsumowując moim zdaniem jest za niska ładowność wagonów przemysłowych czy nie dało by się jej jakoś zwiększyć?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)