(12-02-2015, 16:54)qamil napisał(a): Denerwuje mnie jedna rzecz przy Bhp przebudowanym na trzyczłonowy - mam pociąg zajmujący 10 kratek, lokomotywa, 2xBhp czteroczłowowy i jeden trzyczłonowy, przy klonowaniu pociągu wywala błąd "pociąg zbyt długi", i nie można go w ten sposób skopiować - trzeba budować od nowa i przebudować jeden wagon
No cóż... Taka przypadłość OTTD. Podobnie jak problem z auto-odnową 'kibli' wożących pocztę.

Teoretycznie jestem w stanie usunąć w PKP Secie przyczynę występowania tego błędu. Wystarczy zmienić kolejność opcji przebudowy Bhp. Ale wtedy piętrus będzie się zawsze kupował jako 2-członowy i w większości przypadków będzie wymagał dodatkowej przebudowy na dłuższy model. Byłoby to więc dość upierdliwe... i niezgodne z rzeczywistością.

Obejściem powyższego problemu jest np. zwiększenie sobie w ustawieniach max. długości pociągu.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)