(15-02-2015, 23:43)McZapkie napisał(a): Chyba te które mają refit przez pocztę, nie są dostępne do autowymiany za SN61.
Tak, też już zauważyłem tę zależność. Jednak dalej nie widzę powodu, dla którego mechanizm OTTD miałby wykluczać przebudowę na SN61, SA106, ED72 i EN76(Elf), podczas gdy inne modele, bez względu na to, czy mają refit do poczty czy nie, są dostępne.
EDIT
Już chyba kojarzę. SN61, SA106, ED72 i EN76(Elf) to jedyne pojazdy trakcyjne, które nie mają refitu do poczty, nawet takiego "niejawnego" z capacity=0.(Nieprawda)
EDIT2
Moje poprzednie przypuszczenia się nie sprawdziły. Sprawdziłem w kodzie. SN61, SA106 i ED72 mają jednak po "ślepym" członie, który ma dokładnie taką samą definicję jak lokomotywa (refit do poczty z capacity=0). Tylko EN76(Elf) jest pojazdem trakcyjnym, który nie ma refitu do poczty, nawet takiego "niejawnego" z capacity=0.
Pytanie, czy auto-zamiana z lokomotywy liniowej na szynobus lub EZT ma sens? Może analizowaną blokadę należy traktować jako ficzer a nie błąd?

EDIT3
W ramach eksperymentu spróbuję przestawić wszystkie lokomotywy na transport pasażerów, zamiast poczty. Wtedy nie powinno być kolizji z EZT i szynobusami.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)