27-02-2015, 17:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2015, 17:42 przez FrontierPharmacist.)
Podczas ostatniej gry udało mi się wymaksować farmę i przetwórni nie przytkałem - w ogóle produkcja była jakaś niska, chociaż rating stacji utrzymywał się na "bardzo dobrze"
Huty może i są poza Śląskiem ale to nic nie zmienia - spróbuj tę stal potem gdzieś zawieźć
A z resztą węgiel i tak trzeba ze Śląska przywieść więc to jeszcze trudniejsze niż wozić stal z hut na Śląsku. Starałem się obserwować serwer od czasu wprowadzenia stali jako katalizatora i jeszcze ani razu nie widziałem, żeby ktoś ją dostarczał do środkowej części mapy (zarówno do przetwórni jak i fabryk).
Mam nadzieję, że się nie obrażasz czytając powyższe ale mnie jest po prostu trochę żal mapy
Stworzyłeś super planszę, dużą, realistyczną i dającą (teoretycznie) wiele możliwości, po czym zawęziłeś pole sensownej gry do 1/10 (1/100?). A był moment, że miejsc na start było sporo i wszędzie (no, prawie) dało się zrobić niezły biznes.
(może to nie jest dobry wątek na te dyskusje, gdyż nie dotyczą tylko dodatku manpower ale także serwera eksperymentalnego)
Huty może i są poza Śląskiem ale to nic nie zmienia - spróbuj tę stal potem gdzieś zawieźć
A z resztą węgiel i tak trzeba ze Śląska przywieść więc to jeszcze trudniejsze niż wozić stal z hut na Śląsku. Starałem się obserwować serwer od czasu wprowadzenia stali jako katalizatora i jeszcze ani razu nie widziałem, żeby ktoś ją dostarczał do środkowej części mapy (zarówno do przetwórni jak i fabryk).Mam nadzieję, że się nie obrażasz czytając powyższe ale mnie jest po prostu trochę żal mapy
Stworzyłeś super planszę, dużą, realistyczną i dającą (teoretycznie) wiele możliwości, po czym zawęziłeś pole sensownej gry do 1/10 (1/100?). A był moment, że miejsc na start było sporo i wszędzie (no, prawie) dało się zrobić niezły biznes.(może to nie jest dobry wątek na te dyskusje, gdyż nie dotyczą tylko dodatku manpower ale także serwera eksperymentalnego)
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)