Pociągi się gubią, stają w miejscu, zawracają
Przejrzałem Twoją magistralę i jeżeli chodzi o same loki nie ma jakiś nieprawidłowości w incomie.

Ogólnie ciekawie i fajnie zbudowane Smile

Natomiast musisz pamiętać o tym:
1) aby w rozkładach zmienić opcję z "go to" na opcję "go non-stop to"
powinno wpłynąć na lepszą orientacje przy magistrali nie monolitycznej jaką posiadasz.
2) żeby dać tor pomocniczy przy przebudowie jak jeżdżą już loki, tym bardziej jak już jest ich trochę na trasie i o zróżnicowanym rozkładzie, bo jak tego nie zrobisz i np. usuniesz tor w czasie przebudowy loka, która ma rozkład aby jechać po tym torze wybierze pierwszy możliwy zjazd i wjedzie Ci na inną trasę no i się logicznie rzecz jasna zgubi i poda Ci ten komunikat. Następnie zawróci i pojedzie w inna stronę aczkolwiek wróci na wyznaczoną trasę Wink jednak zanim się np. wszystko unormuje trochę czasu upłynie więc lepiej przebudować z torem pomocniczym dla lok, które akurat chcą mknąć po tym torze Wink
3) można też jedną zatrzymać w ruchu, ale wtedy jest ryzyko korków na trasie. Ogólnie przy takiej magistrali krzyżówkowej niemonolitycznej proponuje Ci sprzedanie składów i zbudowanie ich na nowo z użyciem Waypoint'ów powinno to usztywnić Twoją magistralę i loki się już gubić nie będą, bo jak budujesz takie prostokąty to loka niekoniecznie może się odnaleźć jedynie z opcją w rozkładzie "go to"

To tyle z mojej strony mam nadzieję, że trochę Ci pomogłem Wink Wybacz te ENG skróty z gry bo nie gram na wersji PL

Wiadomości w tym wątku
RE: Pociągi się gubią, stają w miejscu, zawracają - przez KJ(KeyJey)[PL] - 11-03-2015, 19:39

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord