12-03-2015, 23:00
(11-03-2015, 10:14)Misiakov napisał(a): Ogólnie super robota.
Dodam kilka sugestii.
1. Obecnie pierwszy zespół trakcyjny to EN57 - dobrze znany do dziś na naszych torach. Proponuje dodać starsze jednostki (EW51,EW52,EW53,EW54,EW55). EW51 już w 1936 było na torach
2. Kolory. Obecnie autor pracuje nad wersjami dla różnych regionów (np. Koleje Mazowieckie, Przewozy Regionalne,...) - może warto dodać domyślne kolory firmy. Obecnie w OTTD mamy możliwość wyboru 2 kolorów. Czy nie piękne były by wagony, lokomotywy lub kibelki w kolorze różowo-błękitnym?
Dodatkowo przy grze multiplayer widać by było ma pierwszy rzut oka czyj to wynalazek jedzie
Pozdrawiam i Kontynuujcie prace - wynik jest rewelacyjny
1. Kiedyś było mówione, że starsze jednostki tego typu by zaburzyły balans.
2. Ja jestem zdecydowanie przeciwny. W celu rozróżnienia graczy od siebie w przyszłości w secie z prywatnymi przewoźnikami (jeśli powstanie) każdy gracz sobie wybierze malowanie jakiejś istniejącej firmy. Tak samo jestem przeciwnikiem malowania jakie ma aktualnie Elf i SA106, które wizualnie odstają od reszty. Uważam, że znacznie lepiej byłoby jakby miały jakieś oryginalne malowania.
Znalazłem oba te pojazdy w malowaniach Przewozów Regionalnych (co jest zgodne z konwencją setu).
PESA 214M (rodzina SA103, SA106, SA135
[Obrazek: SA135-019.jpg]
Elf w malowaniu Przewozów Regionalnych (jeden z nowszych nabytków PR)
[Obrazek: en76-bitcity_20150206.jpg]
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)