Udało mi się zrobić taką stację z przeróbkami obsługuje 33 pociągi w sumie po równo 11 z A do B 11 z B do C i 11 z A do C jako przelotowe
wszystko działa dobrze jedynie lekko się korkuje gdy czekają na wjazd na pojedynczy tor z podwójnego i zjazd z podwójnego na pojedynczy
Ciekawe czy jakoś można temu zaradzić
Chodzi mi o poprawienie płynności jazdy pociągów na stację i wyjazdów z niej
Do tego jest zdjęcie stacji
Ale pojawił się taki problem
Czy można jakoś na stacji zrobić tak aby pociągi wolniejsze przepuszczały te szybsze albo żeby jakoś te szybsze miały rezerwowany wyjazd ??
Albo jak to poza stacją zorganizować aby uniknąć tego co jest na drugim zdjęciu
Na zdjęciu widać jak trzy pomarańczowe wolne składy zablokowały składy mega szybkie i jest korek
można temu zaradzić jakimiś mijankami itp. ? albo układem stacji, semaforami ?
wszystko działa dobrze jedynie lekko się korkuje gdy czekają na wjazd na pojedynczy tor z podwójnego i zjazd z podwójnego na pojedynczy
Ciekawe czy jakoś można temu zaradzić
Chodzi mi o poprawienie płynności jazdy pociągów na stację i wyjazdów z niej

Do tego jest zdjęcie stacji

Ale pojawił się taki problem

Czy można jakoś na stacji zrobić tak aby pociągi wolniejsze przepuszczały te szybsze albo żeby jakoś te szybsze miały rezerwowany wyjazd ??
Albo jak to poza stacją zorganizować aby uniknąć tego co jest na drugim zdjęciu
Na zdjęciu widać jak trzy pomarańczowe wolne składy zablokowały składy mega szybkie i jest korek
można temu zaradzić jakimiś mijankami itp. ? albo układem stacji, semaforami ?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)