30-03-2015, 22:13
Tak czy owak są różne typy skrzyżowań większość wychodzi podczas samej gry ciężko jest opracować dokładnie schematy bo zależy jak zaczniemy co, gdzie i jakimi składami przewozimy. Ja na przykład rozróżniam 2 style: monolityczne (jedna magistrala jedno dobro przemysłowe) i nie monolityczne (gdzie magistrala służy do przewozu wielu dóbr przemysłowych jednocześnie). Zarówno jeden jak i drugi styl budowy ma swoje mocne i słabe strony. Chciałbym wam podać dokładne typy, ale jest to trudne gdyż w grze tak naprawdę trzeba wszystkiego pilnować, a skrzyżowania i mijanki opracowywać na bieżąco wraz z proporcjonalnym obciążaniem magistrali nowymi składami. Także podsumowując magistralę trzeba budować, przebudowywać i wywarzać dokładnie składami, jeżeli tego nie robimy to o korki na trasie i przestoje jest bardzo łatwo. Nic tylko uczyć się na własnych próbach ja przynajmniej nadal tak robię bo nie zawsze mi wszystko wychodzi
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)