04-04-2015, 00:52
Większy rozmiar nie sprawdzałem, ale chyba by działał, aczkolwiek lepiej byłoby wygenerować nowa bitmapę wysokości na podstawie tego co Pater przygotował.
Inaczej zbyt szerokie będą doliny rzek i rozmyte góry.
Z rzekami miałem problem taki, że były albo za szerokie, albo za wąskie, wybrałem to drugie i wtedy mniejsze rzeki zniknęły.
Mówię o tych wczytywanych z pliku. Generowane zazwyczaj płynął w przygotowanych korytach, ale czasem "błądzą" i płyną w przeciwną stronę (jak jest na nizinie).
W paczce jest bitmapa z rzekami, można ją poprawić i wygenerować nowy plik txt za pomocą stronki aDe.
Inaczej zbyt szerokie będą doliny rzek i rozmyte góry.
Z rzekami miałem problem taki, że były albo za szerokie, albo za wąskie, wybrałem to drugie i wtedy mniejsze rzeki zniknęły.
Mówię o tych wczytywanych z pliku. Generowane zazwyczaj płynął w przygotowanych korytach, ale czasem "błądzą" i płyną w przeciwną stronę (jak jest na nizinie).
W paczce jest bitmapa z rzekami, można ją poprawić i wygenerować nowy plik txt za pomocą stronki aDe.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)