28-04-2015, 00:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-04-2015, 10:32 przez KJ(KeyJey)[PL].)
Hm szkoda, że jest 3/2 może twórcy patchu pomyślą nad opcją 4/2. No, ale:
- Co do stali jako katalizatora powiększającego produkcję raczej ta opcja jest zbędna bo w przykładzie który opisałem powyżej można zadać pytanie do czego w tym momencie jest potrzebna stal? Typowe rozgałęzienie bym zrozumiał jeżeli chodziłoby o produkcję palet niezbędnych do pakowania żywności i ich przewozu więc co za tym idzie dostarczanie drewna, a nie stali.
- Stal może być dostarczana do produkcji towarów można to rozumieć jako budowę kontenerów w których są one transportowane.
- Jeżeli chodzi o produkcję papieru powinna ona się odbywać bez limitów przetwarzania drewna, a z dostarczaniem załogi, która ma na to wpływ tak jak w cukrowni, która zmodyfikowałem powyżej.
- Kopalnie węgla i rudy żelaza, można powiedzieć ok są opcje ich ustawiania bez limitów wydobycia, ale przerobienie grafiki na odkrywkowe tak jak na FIRS'ie jest przestawiona kopalnia piasku czy kamienia w myśl realizmu można stwierdzić, iż zasoby są pozyskiwane na bieżąco bo odkrywka jest przenoszona czyli w grze kopalnia węgla czy rudy żelaza nie może zejść z poziomu produkcji przy dostarczaniu górników jest nadal wysoka i zasoby są niewyczerpalne. Wiem można by się było przyczepić do przenoszenia kopalni z miejsca na miejsce na mapie skoro odkrywka, ale na świecie są bogate złoża, które nie wyczerpią się przez co najmniej 50 lat, przykładem jest Australia. Co za tym idzie w grze przy odkrywce można zaznaczyć, iż wydobywana jest ruda żelaza lub węgiel w danym miejscu na wysokim poziomie gdyż złoża odkrywkowe są bogate i w zasięgu wystarczające na np. 50/60 lat gry. A co do kopalni nie nasadzi się drzewek by minerały rosły

![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)