22-05-2015, 12:54
(22-05-2015, 09:43)McZapkie napisał(a): Tocznet, piszesz o tym starym secie który jest na serwerze czy tym nowym przerobionym przez Tadeusza?
No niestety, wygląda na to, że o tym co jest obecnie na serwerze :/ Przyznam, że przeglądałem ten wątek pobieżnie i widziałem tam wpisy od ponad roku o tej starówce, to już myślałem, że wynikiem całej tej dyskusji i całej dotychczasowej pracy w tym temacie jest to co jest obecnie widoczne ma Mapie Polski ... no i powiedzmy że trochę mnie to rozczarowało bo ledwie te obecne "starówki" dojrzałem w miastach, stąd post
Nie wiedziałem, że Tadeusz zrobił coś więcej ale ... "utknęło" to na etapie projektowym(22-05-2015, 09:43)McZapkie napisał(a): Przede wszystkim nie da się zrobić budynku większego niż 2x2. Ale można nakłaniać różne budynki, aby się grupowały.
A nie można by jednak wykorzystać mojego projektu aby starówkę zrobić jako obiekt "przedsiebiorstwo" bo wtedy na mapie spokojnie by dało się zrobić, aby jego grafika zajmowała 4x4 pola ?, no i jak sugerowałem "takie coś" przyjmowałoby żywnośc i towary ... (myślę, że Zapke ostatnim rzutem na taśmę może dałby radę ten nowy obiekt wprowadzić do swojego projektu manpower przed jego zamknieciem jak pisze w innym poście
)Druga opcja jest taka, że jeśli istnieje jakaś możliwość grupowania budynków to może da się zgrupować razem cztery obiekty o wymiarach 2x2 by powstała z tego jakaś sensowna starówka ? Obiecuję że po weekendzie przedstawię projekty takiej właśnie kombinacji jakbym to widział i np ze zmiennym jednym kwadratem dzięki czemu starówki by się różniły w innych miastach ... np ratuszem czy katedrą .
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)