10-06-2015, 10:50
(09-06-2015, 12:45)TadeuszD napisał(a): Przeciez właśnie to napisałem.Masz rację, chyba czytałem co kilka wierszy albo inny post przy odpowiadaniu

(09-06-2015, 12:45)TadeuszD napisał(a): A co do construction_check, to takie coś wymagałoby stworzenia kilku starówek o różnym ID, które by ze sobą wzajemnie "konkurowały". Ale efekt końcowy może nie być zbyt ciekawy.Dokładnie o czymś takim myślałem (różne ID albo inna klasa, np. CLASS_HISTORIC, CLASS_HISTORIC1 itp. i używać nearest_house_matching_criterion przy construction_check.
Dodatkowo niektóre nowe budynki nie-starówkowe też mogłyby sprawdzać ten warunek i np. pozwalać im powstawać lub odwrotnie, blokować je, zależnie od typu starówki.
Efekt końcowy moim zdaniem byłby właśnie o tyle ciekawy, że miasta miałyby trochę indywidualny wygląd, co ma swój aspekt praktyczny (łatwiej się odnaleźć na mapie
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)