W ramach nauki tworzenia GRFów usiłuję na bazie Tadeuszowego SA109 stworzyć EN81. Nada się do tego setu? Przy okazji, mimo, iż realnie nie ciągnie wagonów (małopolskie po prostu ich nie posiada), ja bym mu dał możliwość ciągnięcia wagonów. Nie będzie w tym wiele mojej pracy (tylko recolor SA106 (mała różnica w długości i wysokości oraz modyfikacja kodu), ale chyba nada się? Wolę też od razu zapytać, czy Tadeusz wyraża na to zgodę? Oczywiście, prawo autorskie uszanuję (4.5 z OWI zobowiązuje). Do tego mam pytanie techniczne. Mogę zachować współrzędne spiritów w kodzie, czy muszę je uzyskać na nowo?
A dlaczego robię EN81 kiedy jest masa popularniejszych serii do zrobienia?
Po 1) na razie chcę się nauczyć.
Po 2) grając, odczuwałem brak podobnego taboru (a dla dozy realizmu SA106 nie chcę puszczać pod drutem
)
Po 3) jestem z małopolskiego i ostatnią do tej pory podróż pociągiem, odbyłem właśnie tym.
A dlaczego robię EN81 kiedy jest masa popularniejszych serii do zrobienia?
Po 1) na razie chcę się nauczyć.
Po 2) grając, odczuwałem brak podobnego taboru (a dla dozy realizmu SA106 nie chcę puszczać pod drutem
)Po 3) jestem z małopolskiego i ostatnią do tej pory podróż pociągiem, odbyłem właśnie tym.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)