11-06-2015, 11:46
(10-06-2015, 11:08)McZapkie napisał(a): Fakt, jakieś wagoniki na 60 km/h to by się przydały, bo te parowozy towarowe są mało przydatne..
Węglareczka to jedno. Jakiś wagonik kryty na 60km/h też by się przydał. Z chłodniami, to mi od dłuższego czasu chodzi po głowie 1E. Chłodnie są ogólnie mało pojemne, więc zastanawiam się, czy nie zrobić setu 3 chłodni ( 'retro', 1E, 202Lc ) z następującymi prędkościami: 80, 100, 120km/h, żeby nadrabiały prędkością mniejszą pojemność. 202Lc jeździły czasem w pociągach osobowych.
Cytat:Tak przy okazji, to z Wddo/Wddoh jest taki sam problem jaki był z Eaos - tej samej długości pociąg zabiera znacznie więcej drewna - w ogóle nie warto platform używać.
Tak, wiem o tym. W kolejnej wersji zrobię z Wddo/Wddoh tak samo jak z Eaosem.
Z innych rzeczy, to mam już gotowy komplet wagonów bagażowych. Kombinuję teraz z tym restauracyjnym, który miałby podwyższać komfort w całym składzie. Natomiast ED250 idzie mi jak krew z nosa. Nie mam serca dla tego włoskiego cudu techniki...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)