11-06-2015, 15:06
TadeuszD, chodzi o to, że nie ogarniam, o co z tymi współrzędnymi chodzi. O tym, że na spirity wyrażasz zgodę, to wiem (cały temat o PKP secie przeczytałem, od deski do deski, jednak już chwilę temu, przez co nie pamiętam go juź zbyt dobrze), bardziej mi o kod chodziło.
zastanawiają mnie jeszcze: a) kwestia parametru "tractive_effort_coefficient". SA106 ma 0.150, EN81 ma podobną wagę, moc (1 tonę cięższy przy 60 kW większej mocy). Zostawić tę czy policzyć od nowa? I kwestia druga, pojemność EN81 policzyłem z proporcji z pojemnością SA106. Wyszło 60 zamiast 68, przy coś koło 20 miejscach różnicy w realu (160 do 140, ztcp). Może tak być?
zastanawiają mnie jeszcze: a) kwestia parametru "tractive_effort_coefficient". SA106 ma 0.150, EN81 ma podobną wagę, moc (1 tonę cięższy przy 60 kW większej mocy). Zostawić tę czy policzyć od nowa? I kwestia druga, pojemność EN81 policzyłem z proporcji z pojemnością SA106. Wyszło 60 zamiast 68, przy coś koło 20 miejscach różnicy w realu (160 do 140, ztcp). Może tak być?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)