13-06-2015, 00:30
Witam Panowie,
Mam do was pytanko jeżeli chodzi o malowania wagonów towarowych. Czy nie dałoby rady ich jakoś dostosować pod FIRS'a od samego początku rozgrywki, załóżmy roku 1920. Gdyż bez malowań ciężko jest odróżnić, która loka na trasach niemonolitycznych zmierza dokąd jedynie po grupowaniu (jeżeli oczywiście się o tym nie zapomni) można to rozpoznać. Łatwo o błędy i po prostu można się zagubić.
Powyższy screen tyczy się lat 1920 - 1960 w grze na dodatku FIRS
Rozróżnienie na poszczególne wagony:
Chce powiedzieć, że wykonujecie kawał dobrej roboty, ale mimo, że osobiście uwielbiam PKP seta przy zwykłych ustawieniach serwera, ale przegrywa on rywalizację z dodatkiem FIRS, gdyż problemem są zbyt ubogie malowania wagonów towarowych można powiedzieć krytych w szczególności.
Gdybym mógł i miał czas to na pewno bym wam pomógł, absolutnie nie krytykuje waszej pracy, ale sugestię zawsze mogę dać, iż oprócz skupiania się na samych lokach i pracowaniu w zwykłych realiach gry, można byłoby się skupić na wagonach towarowych i ich malowaniach co na pewno przebiło by samego NARS'a traktowanego jako głównego dodatku do gry na FIRS'ie
Mam do was pytanko jeżeli chodzi o malowania wagonów towarowych. Czy nie dałoby rady ich jakoś dostosować pod FIRS'a od samego początku rozgrywki, załóżmy roku 1920. Gdyż bez malowań ciężko jest odróżnić, która loka na trasach niemonolitycznych zmierza dokąd jedynie po grupowaniu (jeżeli oczywiście się o tym nie zapomni) można to rozpoznać. Łatwo o błędy i po prostu można się zagubić.
Powyższy screen tyczy się lat 1920 - 1960 w grze na dodatku FIRSRozróżnienie na poszczególne wagony:
- Bulk wagon (Wddo, Wddoh i ES) - jest ok gdyż są odkryte i idzie rozróżnić co przewożą dane składy na trasie.
- Covered wagon (Kdt, Kdth, Kddet)- nie ma malowań, także ciężko jest zakwalifikować nam co dany skład przewozi (bez grupowania).
- Flatbed wagon (Pdk31, Pdkh 31, Kbkks) - tutaj również jest ok w odkrytych jest to ładnie zróżnicowane.
- Refrigerated wagon (Sir) - niestety jest jedynie kolor biały do transportu alkoholu, ryb, jedzenia, owoców, mleka.
- Tank wagon (Rh) - również to samo ubogie malowanie jeżeli chodzi o rozróżnienie przewożenia ropy, benzyny i chemikaliów.
- Cement wagon (Sdw, Sdwh) - jest ok.
Chce powiedzieć, że wykonujecie kawał dobrej roboty, ale mimo, że osobiście uwielbiam PKP seta przy zwykłych ustawieniach serwera, ale przegrywa on rywalizację z dodatkiem FIRS, gdyż problemem są zbyt ubogie malowania wagonów towarowych można powiedzieć krytych w szczególności.
Gdybym mógł i miał czas to na pewno bym wam pomógł, absolutnie nie krytykuje waszej pracy, ale sugestię zawsze mogę dać, iż oprócz skupiania się na samych lokach i pracowaniu w zwykłych realiach gry, można byłoby się skupić na wagonach towarowych i ich malowaniach co na pewno przebiło by samego NARS'a traktowanego jako głównego dodatku do gry na FIRS'ie
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)