(06-07-2015, 13:31)TadeuszD napisał(a):(06-07-2015, 00:08)Walter Novotny napisał(a): Coś jeszcze by się znalazło...
To ja uzupełnię.
Co mają prezentować te ciemnoniebieskie pasy wzdłuż dachu? Jeśli to kolor ze ścian wychodzący na dach, to powinny być raczej jaśniejsze niż ciemniejsze. Wg mnie tego dalszego nie powinno być widać, nie zachodzi aż tak bardzo. Poza tym, ten szynobus jest relatywnie niski w porównaniu z innymi pojazdami, więc ten pasek mógłby być 1px niżej.
Z ogólnych uwag, wydaje mi się, że Twoje rysunki są generalnie za jasne. Zrób printscreena z gry i wklej do niego swój projekt. Na mój gust będzie wyglądał bardzo blado...
Cytat:Kto by pomyślał, że pikselkowa robota to kupa pracy
Zawsze pisałem, że wbrew pozorom - im mniej pixelków do dyspozycji, tym trudniejsze zadanie.
BTW - zastanawiam się, czy brązowa siódemka nie powinna trafić jednak do setu PKP? Wszak to PR.
Ten napis "Przewozy Regionalne" można zrobić w kilku odcieniach szarości, żeby nie był taki geometryczny...
Poprawka niebieskich pasków wzdłuż dachu.
Zrzut z gry. Moim zdaniem, wygląda bardzo ładnie.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)