15-08-2015, 16:43
Ogólnie miasto całkiem fajne, dużo zieleni itp
... by było gdyby nie ten zasyfiały AI CPU!
Już dawno powinien dostać kopa w d... i być wywalonym dyscyplinarnie z OTTD! Masz też spory bałagan w newGRF'ach. Wygląda to trochę tak, jakbyś brał wszystko co masz. Takie trochę lody waniliowe z wołowiną i buraczkami polane sosem tofi, a na wierzch koperek
Base Cost Mod w ogóle nic nie zmienia (to ustala się w parametrach). Elementy składowe ECS muszą być dodane w odpowiedniej kolejności i nie wszystkie z dostępnych! Na dodatek co gorsza mam wrażenie, że dodałeś je już w trakcie gry, czego w przypadku przemysłu nie można robić! Total Bridge Renewal niestety nie ma wersji dla CS Road set - dodając dwie wersje tego dodatku nie uzyskasz trzeciej
W ogóle dodawanie dwóch czy więcej wersji tego samego dodatku jest co najmniej średnim pomysłem. Co do dodatków zmieniających nazwy miast, po dodaniu do listy musisz wybrać nową opcję w Opcjach gry - Nazwy miast. Co do tego felernego CPU możesz go usunąć albo zmienić (polecam AIAI albo Dictator AI) w edytorze scenariuszy. Aby edytować save musisz skopiować go do folderu ze scenariuszami i zmienić rozszerzenie nazwy z .sav na .scn. No i w pliku konfiguracyjnym openttd.cfg (w folderze OpenTTD) trzeba najpierw zmienić kilka linii w części [GUI]:
newgrf_developer_tools = true
ai_developer_tools = true
scenario_developer = true
Plik otworzyć można w notatniku. Aby zmiany się zapisały gra musi być zamknięta.
... by było gdyby nie ten zasyfiały AI CPU!
Już dawno powinien dostać kopa w d... i być wywalonym dyscyplinarnie z OTTD! Masz też spory bałagan w newGRF'ach. Wygląda to trochę tak, jakbyś brał wszystko co masz. Takie trochę lody waniliowe z wołowiną i buraczkami polane sosem tofi, a na wierzch koperek
Base Cost Mod w ogóle nic nie zmienia (to ustala się w parametrach). Elementy składowe ECS muszą być dodane w odpowiedniej kolejności i nie wszystkie z dostępnych! Na dodatek co gorsza mam wrażenie, że dodałeś je już w trakcie gry, czego w przypadku przemysłu nie można robić! Total Bridge Renewal niestety nie ma wersji dla CS Road set - dodając dwie wersje tego dodatku nie uzyskasz trzeciej
W ogóle dodawanie dwóch czy więcej wersji tego samego dodatku jest co najmniej średnim pomysłem. Co do dodatków zmieniających nazwy miast, po dodaniu do listy musisz wybrać nową opcję w Opcjach gry - Nazwy miast. Co do tego felernego CPU możesz go usunąć albo zmienić (polecam AIAI albo Dictator AI) w edytorze scenariuszy. Aby edytować save musisz skopiować go do folderu ze scenariuszami i zmienić rozszerzenie nazwy z .sav na .scn. No i w pliku konfiguracyjnym openttd.cfg (w folderze OpenTTD) trzeba najpierw zmienić kilka linii w części [GUI]: newgrf_developer_tools = true
ai_developer_tools = true
scenario_developer = true
Plik otworzyć można w notatniku. Aby zmiany się zapisały gra musi być zamknięta.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)