26-08-2015, 10:25
Witam,
W miastach A i B posiadam banki i chciałem przerzucać miedzy nimi kosztowności, a jako że stacje kolejowe są na uboczu miast, ciężarówki robią mrówcza robotę i przerzucają z banku na stacje towar. Łańcuch wygląda zatem w ten sposób.
Wszytko ładnie działa w jedna stronę, ale chciałbym tymi samymi samochodami i pociągiem (z forsa
) obsłużyć przerzut w dwie strony. Jest to w ogóle możliwe?
Stacja B, ma na składzie kosztowności z miast A i B, ale gdy pociąg miał w rozkładzie na niej, transfer i załadunek towaru, to brał ten z miasta A i wiózł go z powrotem do stacji A.
Zatem taki podwójny transfer zrobić na jednej "linii" przerzutowej żeby to wyglądało tak:
Czy trzeba robić dwie linie przerzutowe w przeciwnych kierunkach?
Nie wiem czy udało mi się wytłumaczyć, jak będzie potrzeba to wieczorem wkleję screena, albo podrzucę save'a.
W miastach A i B posiadam banki i chciałem przerzucać miedzy nimi kosztowności, a jako że stacje kolejowe są na uboczu miast, ciężarówki robią mrówcza robotę i przerzucają z banku na stacje towar. Łańcuch wygląda zatem w ten sposób.
Kod:
Bank A ---[Bus]---> stacja kolejowa A ---[Pociąg]---> stacja kolejowa B ---[Bus]---> Bank BWszytko ładnie działa w jedna stronę, ale chciałbym tymi samymi samochodami i pociągiem (z forsa
) obsłużyć przerzut w dwie strony. Jest to w ogóle możliwe?Stacja B, ma na składzie kosztowności z miast A i B, ale gdy pociąg miał w rozkładzie na niej, transfer i załadunek towaru, to brał ten z miasta A i wiózł go z powrotem do stacji A.
Zatem taki podwójny transfer zrobić na jednej "linii" przerzutowej żeby to wyglądało tak:
Kod:
Bank A <---[Bus]---> stacja kolejowa A <---[Pociąg]---> stacja kolejowa B <---[Bus]---> Bank BCzy trzeba robić dwie linie przerzutowe w przeciwnych kierunkach?
Kod:
Bank A ---[Bus]---> stacja kolejowa A ---[Pociąg]---> stacja kolejowa B ---[Bus]---> Bank B
Bank A <---[Bus]--- stacja kolejowa A <---[Pociąg]--- stacja kolejowa B <---[Bus]--- Bank BNie wiem czy udało mi się wytłumaczyć, jak będzie potrzeba to wieczorem wkleję screena, albo podrzucę save'a.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)