15-09-2015, 16:14
(28-08-2015, 22:37)TadeuszD napisał(a): Co do klasy EIP, to trudność w korzystaniu z 'pierdolino' chciałbym oddać nie poprzez wymaganą wielkość stacji, ale raczej poprzez odpowiednio zaniżony 'komfort' podróży, odwrotnie jak w jedynkach czy sypialnych. Ten zaniżony komfort po częsci odpowiada rzeczywistości (ciasne wnętrza, wąskie fotele, brak miejsca na bagaż podręczny w części wagonów, porażka w postaci przedziału barowego), ale też symulowałby skargi i odszkodowania dla pasażerów, gdy pociąg dojedzie do celu po zbyt długim czasie. W końcu 250km/h zobowiązuje...Miałem w ostatnim miesiącu przyjemność jechać ICE1 ICE3 jak i EIP. W ED250 siedziałem przy oknie w miejscu o niższym suficie. W moim odczuciu wnętrze nie było ciasne a fotele były lepiej wyprofilowane niż w ICE3. Walizka zmieściła się na półce nad głową (nie brałem całego dorobku życia). Oświetlenie jest dużo lepiej rozmieszczone. Przejście środkiem jest jasne i nie ma tutaj tego idiotycznego światła nad głową świecącego w szybę. W EIP jest jeden darmowy napój gdzie w ICE jest płatny. Właśnie w EIP jest wagon barowy, który powinien dawać przewagę nad składami bez wagonu barowego/restauracyjnego. Podróż EIP była moim zdaniem najprzyjemniejsza.
Ja bym chciał zwiększyć koszty eksploatacji spowodowane dużą ilością personelu pokładowego: kelnerzy i pracownicy baru, serwis sprzątający itp.
Dla chcących pomóc w rysowaniu ED250
Wracając do warsów to Bautzen60 to duży napis WARS i pasek pod oknami chyba byłyby wystarczającym wyróżnikiem?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)