18-09-2015, 12:35
(17-09-2015, 21:41)Walter Novotny napisał(a): czy z tajkonowego rzutu widać ten szary pług w dziobaku?
Wg mnie większość tego pługu chowa się pod nosem.
Wczoraj uruchomiłem z powodzeniem pierwszy testowy restauracyjny. Działa jak powinien, tzn. sam nie przynosi żadnego przychodu, ale poprawia przychód z pozostałych wagonów pasażerskich w składzie. Oczywiście na trasach rzędu 200 kratek lub krótszych zamiana jednego wagonu w składzie z osobowego na restauracyjny pomniejsza jego ogólny przychód. Dopiero na dużych dystansach jest widoczna różnica na korzyść składu z WARSem, ale w sumie chyba o to chodzi...

Wpadł mi też do głowy jeszcze jeden pomysł, żeby wprowadzić też bonus od bagażowego. Tzn. żeby bagażowy oprócz wożenia towarów też poprawiał 'komfort' podróży w wagonach osobowych w składzie - w końcu dzięki bagażowemu nie trzeba cisnąć się z walizkami w przedziałach. Działałoby to podobnie jak z restauracyjnym, ale nieco słabiej. Bonusy bagażowego i restauracyjnego mogłyby się 'sumować'.
No i na koniec mały jubileusz... Kompilator zaraportował mi wczoraj wieczorem 5001 sprite'ów obecnych w PKP Secie.

5000 spite'ów oznacza 5000 unikalnych obrazków, przedstawiających każdy pojazd w każdej z możliwych pozycji, z różnymi ładunkami i w różnych stopniach załadunku. Praktycznie każdy z tych obrazków trzeba było wydziergać ręcznie, bo każdy jest nieco inny.
Ta liczba świetnie obrazuje ilość pracy włożonej w stworzenie tego setu.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)