19-10-2015, 21:39
(19-10-2015, 20:34)TadeuszD napisał(a): Ponieważ nie grywam z ECS, więc potrzebuję pomocy przy dobraniu docelowej ilości tych pojazdów. Zdrowy rozsądek podpowiada mi max. 4 pojazdy na krótkiej i max. 6 pojazdów na długiej, czteroosiowej platformie. Dla porównania specjalny wagon do przewozu samochodów Lekqss mieści ich 7.1 pojazd to 2.5 tony i przelicznik ceny/pojemności tez jest 2.5,
więc generalnie powinno się ich mieścić tyle, ile wynosi ładowność wagonu. Nie wiem ile wynosi ładowność Lekqss, ale wydaje mi się że powinno tam być więcej niż 7 (w sensie masy).
Ale jeśli chcesz trzymać te 7 bo pasuje do grafiki, no to na zwykłych platformach powinno być oczywiście mniej, nawet 2..4.
Zresztą wydajność fabryki jest bardzo mała, 87 pojazdów miesięcznie przy dostarczaniu stali, więc może nawet lepiej, gdyby się chciało przy powrocie ładować pojazdy, mieć mniejszą pojemność platform, aby długo nie czekać.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)