20-11-2015, 20:14
Wbrew pozorom... najprościej jest spatchować OpenTTD pod Linuxem (po spatchowaniu trzeba go jeszcze skompilować). Ja osobiście korzystam z VirtualBoxa do uruchomienia Ubuntu na swoim Windowsie. Ale do spatchowania i kompilacji długa droga - trzeba wiedzieć gdzie, kiedy i co wpisać, a dla kogoś nie siedzącego w Linuxach, to może być mega trudne.
I taka wersja z tym konkretnym patchem posłużyć ci ma tylko do edycji scenariusza - potem będzie można grać na nim na zwykłym OpenTTD (z innymi patchami może to być niemożliwe).
Chyba, że znajdzie się na forum ktoś, kto spatchuje i skompiluje ci to na Windowsa. Mnie kiedyś pomógł użytkownik @Mama.
I taka wersja z tym konkretnym patchem posłużyć ci ma tylko do edycji scenariusza - potem będzie można grać na nim na zwykłym OpenTTD (z innymi patchami może to być niemożliwe).
Chyba, że znajdzie się na forum ktoś, kto spatchuje i skompiluje ci to na Windowsa. Mnie kiedyś pomógł użytkownik @Mama.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)