09-12-2015, 00:04
Można, ale wcale nie trzeba dzielić na trzy wersje. Jeśli opcja zwiększania ładowności jako przebudowy miałaby nie wejść w życie, mi chyba bardziej podobałaby się obecna możliwość przebudowy niż ta z trzema osobnymi wagonami. Z resztą ona nie rozwiązałaby problemu, o którym napisał Zapkie. Skład z trzema długimi wagonami bhp i ładownością 1212 pasażerów zamieni się np. na skład z trzema krótkimi wagonami bdhpumn z ładownością ledwie 396 pasażerów. Oznacza to ni mniej ni więcej, że albo wszystko zostawiasz po staremu, albo wszędzie wycofujesz stare i puszczasz nowe składy, co czasami może być dość upierdliwe. Prosta zamiana jest i pozostałaby pozbawiona sensu. Ten problem rozwiązywałaby właśnie opcja z "puzzlami". Naprawdę nie wiem co w niej takiego niedorzecznego widzisz. Takie rozwiązania są m.in. w Japan Train Set czy popularnym 2cc Trains i według mnie dobrze się to rozwiązanie sprawdza. Pytanie tylko czy nie byłoby to zbyt kłopotliwe do wykonania, lub w ogóle możliwe w tym przypadku.
Wracając do bhp i jego przebudowy - wystarczyłoby jej odwrócenie, tak aby można było przebudować z mniejszego na większe. Wtedy szybka sprzedaż pewnie powodowałaby straty, ale w normalnej grze byłyby one prawie niedostrzegalne.
Wracając do bhp i jego przebudowy - wystarczyłoby jej odwrócenie, tak aby można było przebudować z mniejszego na większe. Wtedy szybka sprzedaż pewnie powodowałaby straty, ale w normalnej grze byłyby one prawie niedostrzegalne.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)