09-12-2015, 22:18
Ja to chyba musiałem w poprzednim wcieleniu należeć od kotowatych, bo jakoś lubię strzępić tą klawiaturę
Opis wagonu w menu zakupu wyglądałby wtedy tak:
W przypadku próby rozdzielenia członów jakimiś "chłodniami", można by było uniemożliwić przebudowę na Bhp oraz wyjazd takich składów.
Podobnie byłoby w przypadku wybrania pojedynczego członu.
-Nie widziałem, aby AI próbował ciągać pojedyncze wagony, lub mieszać je w szachownicę (?)
-Z malowaniem, wątpię, aby było wielu chętnych. A nawet gdyby się taki ktoś trafił - to jego firma. Lubi bigos z malinami - niech sobie je
Ps. A jak wyglądają kible?
Z przebudową między klasami 1/2 nie zauważyłem tego problemu. Raczej jest tylko wtedy, gdy pierwsza przebudowa daje jakiś zysk.

(09-12-2015, 13:12)TadeuszD napisał(a): Ani to zgodne z rzeczywistością...To jest tylko forma zakupu i budowania składów. I tak każdy wybiera sobie takie wersje jakie mu pasują. Nie dość, że jest to metoda o wiele łatwiejsza, szybsza to - co najważniejsze - dająca możliwość automatycznej zamiany. No już nie bądź takim ortodoksem. Realizmu dodawałby opis i odpowiednio dobrane grafiki.
Opis wagonu w menu zakupu wyglądałby wtedy tak:
W przypadku próby rozdzielenia członów jakimiś "chłodniami", można by było uniemożliwić przebudowę na Bhp oraz wyjazd takich składów.
Podobnie byłoby w przypadku wybrania pojedynczego członu.
TadeuszD napisał(a):Autozamiana prawdopodobnie i tak nie będzie działała. Pojawią się tylko problemy z AI oraz absurdy takie jak np. możliwość przemalowywania każdego członu na inny kolor.-Autozamiana działa marnie, będzie... o wiele lepiej (o ile da się uwarunkować wybór grafiki członu od tego jaki wagon jest obok)
-Nie widziałem, aby AI próbował ciągać pojedyncze wagony, lub mieszać je w szachownicę (?)
-Z malowaniem, wątpię, aby było wielu chętnych. A nawet gdyby się taki ktoś trafił - to jego firma. Lubi bigos z malinami - niech sobie je
Ps. A jak wyglądają kible?TadeuszD napisał(a):...ani proste do zrobienia.Domyślam się, dlatego nie nalegam. Uważam jedynie, że jest to najlepsze chyba rozwiązanie, które naprawdę dobrze mogłoby się sprawdzić.
Z przebudową między klasami 1/2 nie zauważyłem tego problemu. Raczej jest tylko wtedy, gdy pierwsza przebudowa daje jakiś zysk.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)