19-01-2016, 21:02
Wolę tego nie sprawdzać więc się zapytam: czy przy odinstalowywaniu ottd jest usuwany folder Open TTD z Dokumentów? Jest tam m.in. plik konfiguracyjny openttd.cfg, w którym zapisywane są ustawienia gry. Wśród tych ustawień są opcje pozwalające wyłączać niektóre dźwięki.
Te ustawienia można zmieniać zarówno w pliku (otworzyć go można notatnikiem) jak i w grze. Sprawdź może, czy tam nie masz niczego wyłączonego. Musisz wybrać kategorię Zaawansowane lub Ekspert i typ Wszystkie.
Dla przykładu: ja specjalnie wyłączyłem sobie "uchuchanie" przy pojawianiu się nowych pojazdów. Standardowo wszystkie dźwięki powinny być włączone.
Te ustawienia można zmieniać zarówno w pliku (otworzyć go można notatnikiem) jak i w grze. Sprawdź może, czy tam nie masz niczego wyłączonego. Musisz wybrać kategorię Zaawansowane lub Ekspert i typ Wszystkie.
Dla przykładu: ja specjalnie wyłączyłem sobie "uchuchanie" przy pojawianiu się nowych pojazdów. Standardowo wszystkie dźwięki powinny być włączone.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)