26-01-2016, 23:53
(26-01-2016, 00:47)pAter napisał(a): Co do kosztów - myślę, że obniżanie kosztów budowy kanałów itp. jest pomysłem mało trafionym (Kanał Bydgoski już jest, nie wiem gdzie można by było jeszcze jakiś zbudować), dlatego tę opcję wyłączę. Zresztą te koszty i tak standardowo nie są jakieś wysokie.No właśnie
Dlatego zwróciłem uwagę - ta opcja jest domyślnie włączona. Ogólnie koszty dla gry offline są ok - niech każdy robi co chce, ale co do gdy na serwerze, są już zdecydowania za niskie - kanałami można bez problemu usuwać rzeki.(26-01-2016, 00:47)pAter napisał(a): Chcę, aby wszystkie dodatki były dostępne w menu gry. Mógłbym ewentualnie Polroad zmienić na Polish Road Set (wersja 5). Ale moim skromnym zdaniem, dźwięki nie są jakimś strasznym problemem i lepiej aby dodatki były aktualne i dostępne, niż przestarzałe i sprawiały problemy przy pobieraniu.Starsze wersje też są i będą dostępne w dodatkach online - po prostu na liście widoczne są tylko ich najnowsze wersje.
Gdybyś chciał wybrać którąś ze starszych wersji musisz w pliku konfiguracyjnym dać w części [gui] newgrf_show_old_versions = true
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)