28-01-2016, 14:36
@UAZownik, masz rację: EW51 wydaje się być bardzo dobrym pomysłem, jego wrak stoi niedaleko mojego domu, przy stacji Warszawa Praga - mogę w wolnej chwili zrobić parę dobrych zdjęć, potrzebnych do rysowania. EW51 miał ciekawy układ wózków, jeżeli dobrze pamiętam, to między pierwszym w drugim członem były wózki Jacobsa, między drugim a trzecim już ich nie montowano. Tak samo sądzę, że jeden Elf (szczególnie w barwach firmowych!) na współczesne czasy to zdecydowanie za mało. W jego przypadku można by zastosować rozwiązanie z czeskiego setu, gdzie w opcjach przebudowy dostępne są opcje zmiany malowania, które to z kolei idą w parze ze zmianą ilości członów - SKMWA - 6, KM - 4, PR warmińsko-mazurskie - 3 i KŚ - 2. Jeżeli jest na to zgoda, to z przyjemnością się zajmę repaintami kibli i Elfów.
Do tego powinien pojawić się jakiś szynobus lub SZT pomiędzy SN61 i SA106 - może SN81? Po SN106, w czasach teraźniejszych brakuje dużego, pojemnego SZT na niezelektryfikowane trasy, w stylu SA137/SA138 (przebudowa na dwa lub trzy człony).
20R prawie narysowałem, zostały mi dwa rzuty do zrobienia.
Koniec przemowy nooba, można usiąść.
Do tego powinien pojawić się jakiś szynobus lub SZT pomiędzy SN61 i SA106 - może SN81? Po SN106, w czasach teraźniejszych brakuje dużego, pojemnego SZT na niezelektryfikowane trasy, w stylu SA137/SA138 (przebudowa na dwa lub trzy człony).
20R prawie narysowałem, zostały mi dwa rzuty do zrobienia.
Koniec przemowy nooba, można usiąść.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)