28-01-2016, 17:26
(28-01-2016, 14:36)101ksl napisał(a): Tak samo sądzę, że jeden Elf (szczególnie w barwach firmowych!) na współczesne czasy to zdecydowanie za mało. ... zmiany malowania, które to z kolei idą w parze ze zmianą ilości członów - SKMWA - 6, KM - 4, PR warmińsko-mazurskie - 3 i KŚ - 2. Jeżeli jest na to zgoda, to z przyjemnością się zajmę repaintami kibli i Elfów.
Do tego powinien pojawić się jakiś szynobus lub SZT pomiędzy SN61 i SA106 - może SN81? Po SN106, w czasach teraźniejszych brakuje dużego, pojemnego SZT na niezelektryfikowane trasy, w stylu SA137/SA138 (przebudowa na dwa lub trzy człony).
Osobiście starałem się przekonać do dodania większej ilości malowań. Jeśli znajdzie się osoba chętna do kodowania to można by rozpocząć pracę nad zestawem uzupełniającym.
Moje osobiste poczucie estetyki nie pozwala mi dopuszczać szkaradnych (w realu też są brzydkie, ale brak prawdziwych malowań też im nie pomaga) Elfów na trasy i tłukę się EN57 do końca świata. Bardzo brakuje Impulsa, który byłby dobrą alternatywą dla Elfów.
Co do SZT to warto byłoby pomyśleć nad SA137/138 oraz później nad SA139.
Ja osobiście gram na spring packu z mocno spowolnionym czasem i pojazdy/alternatywne malowania mogą się pojawiać nawet dość często a to nie jest aż tak widoczne.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)