28-01-2016, 18:08
(28-01-2016, 13:37)UAZownik napisał(a): Zwykle gram z naciskiem na rozwój metropolii - a nic tak nie rozwija miast jak podmiejskie linie obsługiwane przez EZT.Ajajaj... Do twojego posta wkradł się "drobny" błąd
Po pierwsze: na rozwój miast ilość przetransportowanych pasażerów nie ma absolutnie ŻADNEGO wpływu. Chyba, że używany jest jakiś skrypt, który zmienia zasadę rozwoju (City Buildier, Renewed City Growth itp.). Bez takiego, liczy się tylko i wyłącznie ilość obsługiwanych stacji - bez względu na wielkość miasta dla maksymalnego wzrostu powinno ich być 6. Większe ich ilości niczego nie zmieniają. Pisałem już o tym m.in. przy propozycji zmiany configu na serwerze mapy Polski.Niska przepustowość wynika ze sposobu obliczania ładowności jaką zastosował Tadeusz (miejsca siedzące + trochę stojących). W przypadku innych EZT byłoby podobnie, ale ogólnie dodanie nowych EZT i SZT jest jak najbardziej dobrym pomysłem (EW55 czy 58/60 byłyby raczej zbędne). Zobacz 2-3 strony wcześniej - tam była dyskusja co do zmian w temacie ładowności. Napisz też co o nich sądzisz. Było w sumie kilka propozycji.
(15-12-2015, 21:08)101ksl napisał(a): W przypadku Elfa zmiana malowania mogłaby iść w parze ze zmianą ilości członów - malowanie KM = 4 człony, ale SKM Warszawa już 6.Heh 101... Też jak byłem mały i patrzałem na mapę mojego miasta wydawało mi się, że poza jego granicami kończy się świat. Serio...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Pesa_Elf#Eksploatacja
Można by było w opcjach przebudowy dać najpierw wybór wersji (liczba członów, "SKM" - duża pojemność /"dalekobieżny" - tylko miejsca siedzące), a dalej jako podprzebudowę wybór malowania (dodatkowa opcja, o której napisał Walter - byłaby włączana/wyłączana w ustawieniach setu). W ten sposób każdy znalazłby to czego chce.
A tak w ogóle... Jak tam postępy Tadeusz?
Może jakichś grafik brakuje, danych albo... inspiracji
. Daj znać, czy czegoś potrzeba i na jakim etapie są prace. Ile będę mógł, tyle pomogę. Jeśli kodowanie jest powtarzalne i przeszkodą jest monotonność też chyba mógłbym pomóc.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)