07-02-2016, 19:49
A2 - Z tym liczeniem miast chodzi przede wszystkim o to, aby uzasadnić tworzenie realistycznych sieci połączeń. Obecnie działanie cargodista kompletnie zniechęca do takiej budowy, bo mi większą sieć się stworzy, tym gorzej się zarabia. Bez tego, proste połączenie miast w pary w większości przypadków będzie rozwiązywało cały problem. Uzasadnione byłoby też włączanie do sieci nie tylko największych miast, ale również tych małych - może nie jest to szczególnie realistyczny powód dla samego rozwoju miast, ale chodzi o to, aby nie tylko budowanie sieci przemysłowych było jakimś wyzwaniem logistycznym, ale też transport pasażerski.
Wydajność rozwiązania, a jeszcze bardziej jego niezawodność, jest w sumie nawet bardzo ważna, ale nie wiem czy aż tak bardzo byłoby to obciążające np. w porównaniu do pathfindera. On działa cały czas, zaś obliczenia dla skryptu byłyby robione raz w miesiącu. Dodatkowo, nie muszą być przecież robione obliczenia dla wszystkich miast jednocześnie. Ostatecznie można by było sobie to darować, ale szkoda by było.
Wydajność rozwiązania, a jeszcze bardziej jego niezawodność, jest w sumie nawet bardzo ważna, ale nie wiem czy aż tak bardzo byłoby to obciążające np. w porównaniu do pathfindera. On działa cały czas, zaś obliczenia dla skryptu byłyby robione raz w miesiącu. Dodatkowo, nie muszą być przecież robione obliczenia dla wszystkich miast jednocześnie. Ostatecznie można by było sobie to darować, ale szkoda by było.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)