INNE Projekt: skrypt New World Disorder
Myślę, że z tej funkcji GSTown.ExpandTown byli by ludzie. Łatwiej chyba będzie przełożyć ten określony procent na rzeczywisty wzrost(?). Jest tutaj jednak kilka "ale". Na pewno korzysta z niej Real Growth i City Controler, ale tam też pokazywany jest wzrost co ileś dni - tak by było ok, choć najlepiej by było zastąpić tą linię samą informacją o procentowym wzroście, no ale nie wiem czy to w ogóle możliwe bez zmiany w grze. Nie jestem pewien, ale RCG i BCG chyba też na tym się opierają. Przy czym BCG w panelu miasta ciągle pokazuje "Miasto nie rośnie" - to jest dość mylące. Tam jest też taki problem, że budynki są dodawane, ale już nie są podmieniane na inne/większe. Być może właśnie dlatego w tych pozostałych skryptach miasta "wymierają", aby zrobić miejsce dla większych budynków.
Pytanie czy funkcja ta przy dodawaniu/podmianie budynku uwzględnia jego wielkość (liczbę mieszkańców)? Pomyślałem, że ten procentowy wzrost mógłby określać rzeczywisty wzrost zamiast informować o nim już po fakcie co początkowo zakładałem. Chodzi o to, aby procent ten dotyczył populacji a nie samej liczby dodanych/zmienionych budynków/elementów.

Co do konkretnych danych będę musiał jeszcze raz to przemyśleć. Z tymi 20 wartościami będzie trochę problem, bo wychodzi na to, że z czegoś trzeba będzie zrezygnować. No ale ok, coś się wymyśli. Nie wiem czy da radę, ale postaram się jeszcze jutro to wszystko opisać. Pytanie tylko, czy dwa różne kolory w jednej linii to dwie wartości czy jedna (np. linia z "bezrobociem", "wzrostem miasta" albo z "przemysłem")?

Wiadomości w tym wątku
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez LaChupacabra - 26-02-2016, 00:57
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 15:10
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 17:42
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 17-10-2016, 17:15
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 09-11-2016, 20:49

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord