26-02-2016, 15:01
@Emisja
Bardzo dobrze, że się wtrancasz
Takie i inne uwagi jak najbardziej są przydatne. Chodzi też o to, aby ten skrypt był jak najbardziej czytelny i zrozumiały nie tylko dla starych wyjadaczy i tych którzy go tworzyli.
Co do tych ciemnych liczb, miały być one taką dodatkową informacją, aby wiadomo było z czego w ogóle wynika ta procentowa ocena. Dodatkowo myślałem, aby stworzyć opis zależności w rozwoju miast, co oznaczają poszczególne liczby i od czego zależą w oknie opowieści (ikona książki w interface'ie), tak jak to jest w skrypcie Renewed City Growth. Bez tego dla części graczy może to być mniej zrozumiałe. No ale nie wiem, może rzeczywiście nie jest to aż tak bardzo potrzebne. Wieczorem postaram się wrzucić zaktualizowaną wersję założeń z bardziej szczegółowym ich opisem.
Bardzo dobrze, że się wtrancasz
Takie i inne uwagi jak najbardziej są przydatne. Chodzi też o to, aby ten skrypt był jak najbardziej czytelny i zrozumiały nie tylko dla starych wyjadaczy i tych którzy go tworzyli.Co do tych ciemnych liczb, miały być one taką dodatkową informacją, aby wiadomo było z czego w ogóle wynika ta procentowa ocena. Dodatkowo myślałem, aby stworzyć opis zależności w rozwoju miast, co oznaczają poszczególne liczby i od czego zależą w oknie opowieści (ikona książki w interface'ie), tak jak to jest w skrypcie Renewed City Growth. Bez tego dla części graczy może to być mniej zrozumiałe. No ale nie wiem, może rzeczywiście nie jest to aż tak bardzo potrzebne. Wieczorem postaram się wrzucić zaktualizowaną wersję założeń z bardziej szczegółowym ich opisem.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)