Co do listy, tutaj przedstawiam moje propozycje, co do brakującego taboru:
Lokomotywy elektryczne:
Jak mam nie pisać o pasażerskich, to nie
Ale w razie czego bardzo chętnie jakieś przygotuję, bo w miarę łatwo się je rysuje
Wagony towarowe
(*) Załączam próbę z rysowania 20R. Nie jestem w stanie narysować tych dwóch głupich rzutów \ , więc bardzo proszę kogoś o pomoc. W czerwonej ramce jest to, co udało mi się wymyślić, mam problem ze światłem i niedoborem kolorów w palecie
Rysunek powstał na bazie wagonu Zaes autorstwa TadeuszaD
EDIT: ED74 jako Intercity w załączniku, czerwone malowanie PR też zrobię
Lokomotywy elektryczne:
- EU46 (Vectron) - na współczesne warunki gry, od niedawna w PKP Cargo
- Malowania innych przewoźników dla Traxxa (Railpool, Pol-Miedź Trans itd.)
- Dodanie i modyfikacja malowań dla ET22 i EU07 - żółte czoła powinny się losować w malowaniu klasycznym, a nie być obowiązkowe od któregoś tam roku. Można też losowo pododawać te delikatnie zmodyfikowane, np. z połówkowymi pantografami - to akurat szczegół, głównie chodzi mi o żółte czoła
- SU160 - Gama dla PKPIC
- SU42 dla PKPIC (z budą pośrodku)
- Taka sama modyfikacja dla żółtych frontów w ST43, ST44, SU45 i SU46
- TEM2
- Malowania regionalne dla EN57 i Elfa
- EW51 - jeden z pierwszych, jeśli nie pierwszy EZT na polskich torach
- ED74 Bydgostia jako szybki, ale awaryjny - najpierw PR, potem PKPIC
- ED160 Flirt3 / ED161 Dart - tu trzeba wybrać, co nam się bardziej podoba
- ED250 - wiadomo
- Luxtorpeda - SAx
- SA137/138
Jak mam nie pisać o pasażerskich, to nie
Ale w razie czego bardzo chętnie jakieś przygotuję, bo w miarę łatwo się je rysujeWagony towarowe
- Cysterna 20R (*)
- Samowyładowczy Facc (411v)
- Kwasiarka Rnh
- Można by przystosować Sgs i Sdgmnss do przewozu poczty, żeby była alternatywa dla pomarańczowych Pdn. Chyba że wydaje się Wam to naprawdę bardzo nierealne, wtedy ok

(*) Załączam próbę z rysowania 20R. Nie jestem w stanie narysować tych dwóch głupich rzutów \ , więc bardzo proszę kogoś o pomoc. W czerwonej ramce jest to, co udało mi się wymyślić, mam problem ze światłem i niedoborem kolorów w palecie
Rysunek powstał na bazie wagonu Zaes autorstwa TadeuszaDEDIT: ED74 jako Intercity w załączniku, czerwone malowanie PR też zrobię
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)