09-04-2016, 19:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2016, 19:30 przez gustlik.
Powód edycji: skrócenie treści
)
(09-04-2016, 16:16)101ksl napisał(a): Dobra, biorę na siebie Vectrona, bo niedawno sobie jednego sprite'a "rekreacyjnie" narysowałem, więc mogę skończyć. Traxx został na Cargo już tylko jeden, resztę oddali. Jeśli dobrze pamiętam, to Vectron ma Vmax=160km/h. Dla towarowych i tak bez znaczenia, bo nie ma wagonów z Vmax>120km/h, ale można "od biedy" podczepić pod TLKED74 w toku tak samo, zrobię to, chociaż trochę zajmie to czasu.
Jeśli nie EW51, to co przed kiblami? Mam puszczać parowozy z boczniakami? Trochę bez sensu, wolałbym obsługiwać ruch podmiejski EZTami.
Co do "żółtków" - ciśnienia nie mam, to są szczegóły.
Dart - Gustlik jakiś czas temu zaczął rysować i nieźle mu to szło, więc nie ruszam - może znajdzie trochę wolnego czasu.
A jeśli chodzi zaś o wagony towarowe, to wypisałem te, które akurat całkiem dobrze pamiętam. Generalnie nie mam zbyt szerokiej wiedzy na temat przewozu towarów przez PKP w PRL, więc jeśli ma ktoś jakiś pomysł, co dodać - czekam na konkretne informacje o danym wagonie (zdjęcia też mile widziane).
Co sądzisz o pomyśle przewozu poczty w kontenerach? Przejdzie taki pomysł?
Gama - unikasz tego tematuA będę się co do niej upierał, jest bardzo potrzebna
Cześć Ekipo Open Polska,
Długo nie logowałem się na forum. Dziś zawitałem, czasu mam mało, ale chętnie wezmę udział w pracach nad PKP Set. Dzięki za pozytywną opinię o rysunku ED161. "Dart", którego opracowywałem jest, wymaga wykonania m.in. rzutów bocznych. Dopracowałem widok z profilu. Jest on w takim stanie, jak podczas testów homologacyjnych latem 2015 roku – nie ma osłon bocznych i ma osłonę sprzęgu. Dlaczego? Wtedy był po prostu ładniejszy niż obecnie i uważam, że takiego powinniśmy go dodać do PKP Set. Osłony boczne to kosmetyka, więc nie warto się nad nimi dodatkowo trudzić w modelu. Mogę przedstawić też rzut boczny EN57AP i EN57AL – EZT z Pomorza.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

ED74 w toku tak samo, zrobię to, chociaż trochę zajmie to czasu.
A będę się co do niej upierał, jest bardzo potrzebna