10-04-2016, 14:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2016, 14:20 przez Walter Novotny.)
(10-04-2016, 09:54)101ksl napisał(a): @Walter - z tym Traxxem jest taki problem, że to nie PKP. Spalinowe towarowe lokomotywy na PKP sięskończyły na ST44, niedawno weszła ta nieszczęsna Gama, którą jednak mimo wszystko warto moim zdaniem dodać do setu. Tak to wszystkie spalinówki są własnością prywaciarzy niestety.Lotos jest państwową spółką więc to nie jest taki typowy prywaciarz. Moim zdaniem spalinowy TRAXX jest konieczny do rozwijania połączeń spalinowych.
(10-04-2016, 09:54)101ksl napisał(a): Jeśli zaś chodzi o Impulsa, to owszem, jest, nazwijmy to, fajniejszy od Elfa, ale ma taki sam Vmax. Poza tym, ostatnio 45WE, które ostatnio kupiły Koleje Mazowieckie (sorry za lokalny patriotyzmJeździłem wielokrotnie Impulsami KD i jestem nimi zachwycony. Są ciche i komfortowe. Miałem też nieprzyjemność nadziania się na wielkopolskiego Elfa. Dlaczego on wyje jakby kogoś mordowano? W Polsce jest więcej Impulsów niż Elfów i ta różnica będzie CAŁE SZCZĘŚCIE rosnąć.) psują się na potęgę. Więc myślę, że Impuls na razie może zaczekać.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

) psują się na potęgę. Więc myślę, że Impuls na razie może zaczekać.