INNE Projekt: skrypt New World Disorder
(18-10-2016, 12:38)McZapkie napisał(a): Dlaczego nie? Zacytowałeś kod gry, ale nie ma znaczenia jak gra to przyporządkowuje, mi chodziło o to,
aby skrypt przyporządkowywał dokładnie tak, jak gra to robi, a nie po swojemu.
Miałem nadzieję że przeczytasz ten kawałek.
Wkleiłem kod metody GSTile.GetTownAuthority, bo zaproponowałeś żeby użyć jej zamiast wyszukiwania w nazwie, która wyszukuje najbliższe miasto w promieniu _settings_game.economy.dist_local_authority. Czyli nie ma to nic do przypisywania przedsiębiorstw.
(18-10-2016, 12:38)McZapkie napisał(a): Tak przy okazji, obecnie w skrypcie w PushIndustry  jest używane GSTile.IsWithinTownInfluence, co jest chyba bez sensu, bo ta funkcja jest do sprawdzania, czy kampania reklamowa w mieście ma wpływ na stację, a nie czy przemysł jest przypisany do miasta:
http://nogo.openttd.org/api/1.6.1/classG...224ed7f22c
Pewnie masz rację że to nie ma sensu, bo musiałyby być ogromne miasta mające w promiemiu ponad 60 kratek żeby to miało znaczenie, ale w działaniu znowu coś ci się pomyliło.
Kod:
/* static */ bool ScriptTown::IsWithinTownInfluence(TownID town_id, TileIndex tile)
{
    if (!IsValidTown(town_id)) return false;

const Town *t = ::Town::Get(town_id);
    return ((uint32)GetDistanceSquareToTile(town_id, tile) <= t->cache.squared_town_zone_radius[0]);
}
Sprawdza czy dana kratka jest w zasięgu t->cache.squared_town_zone_radius[0], czyli wielkość miasta uwzględniając rozrost.

Wiadomości w tym wątku
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 15:10
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 15-10-2016, 17:42
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 17-10-2016, 17:15
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez Milek7 - 18-10-2016, 16:56
RE: Projekt: skrypt New World Disorder - przez pAter - 09-11-2016, 20:49

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord