01-11-2016, 22:20
(01-11-2016, 17:49)101ksl napisał(a): W tej chwili naprawdę warto się skupić, przygotować nowe ezety typu Pendo czy Dart/Flirt PKPIC, rodzinę Impuls w malowaniach i wersjach nadwozia różnych przewoźników i SZT, pojawiających się po SN61. Wagony... A, nie będę się powtarzał, już chyba znacie moje zdanie na temat ich ilości.
Tylko kto to zakoduje?
Z racji na fakt, że mamy znaczne braki we wszelkiego typu współczesnych zespołach elektrycznych, proponuję rozwiązanie stosowane masowo w innych kolejowych zestawach do gry – tworzymy człon czołowy A, człon czołowy B, a także jeden lub dwa człony ze środka zespołu (jestem za opcją z dwoma). Dlaczego? Chodzi o czas tworzenia, rysowania i później kodowania. Tak, będzie to uproszczenie względem stanu faktycznego, ale w zamian za kompromis na polu odwzorowania rzeczywistości, nowe składy szybciej będą w grze.
Myślę tu przede wszystkim o ED250.
Człony czołowe będą w zasadzie takie same, różnica będzie tylko między członami środkowymi. Jeden będzie miał na dachu pantografy, drugi nie. Poza tym, można zapisać człon z pantografem/pantografami jako silnikowy.
Na końcu wystarczy złożyć zespół. Tu sprawa do dyskusji, jakie rozwiązanie przyjmiemy. Może opcja przebudowy?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)