04-11-2016, 14:13
(03-11-2016, 22:31)pAter napisał(a): ...nie wiem, czy dobrze rysuję
Dobrze, bardzo dobrze
Musiałem się przyjrzeć, bo w pierwszej chwili wydawało mi się, że narysowałeś je w zoomie
Co do pomysłu, aby katedra była na polu 2x2, wydaje mi się jak najbardziej słuszny. Zazwyczaj wokół takich obiektów znajdują się place więc nie byłoby to żadnym odstępstwem od realiów.
(03-11-2016, 22:31)pAter napisał(a): ...wiem, kolor jest dosyć pospolity na tle setu, ale w planach mam kilka innych wieżowców w zupełnie innej kolorystyce.
To, że pospolity wcale nie oznacza, że zły. Mi na przykład bardzo się podoba taka kolorystyka - połączenie piaskowych, popielatych odcieni kamiennych elewacji z błękitem - czernią tafli szkła. Moim zdaniem takie połączenia wyglądają ponadczasowo i pasują do współczesnej architektury jak i chyba tej w niedalekiej, a może i dalszej przyszłości. Niżej kilka przykładów co można by było jeszcze dodać do setu.
Złota 44 w Warszawie
Lilium Tower w Warszawie (projeki Zahy Hadid)
Poza klasycznymi kościołami i katedrami, przydałoby się też kilka o bardziej współczesnej i nowoczesnej architekrurze, których wcale nie brakuje w polskim krajobrazie miast

Kościół św. Krzyża w Szczecinie
Kościół św. Krzyża w Zakopanem
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)